Świąteczne filety z pstrąga w sosie maślano-koperkowym z prażonymi płatkami migdałów .*.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg ze skórą

    8 filetów
  • czosnek

    4 rozgniecione ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz cytrynowy

    1 szczypta
  • mąka

    4 łyżki
  • olej rzepakowy

    1 do smażenia
  • masło roślinne

    50 g
  • płatki migdałowe

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 łyżeczka
  • koperek posiekany

    1 pęczek
  • rukola

    1 pęczek
  • pomidory bez skóry

    4 sztuki
  • olej lniany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem filety z pstrąga natrzeć czosnkiem, doprawić solą i pieprzem cytrynowym, po czym odstawić na dwie godziny do lodówki. Następnie oprószyć mąką, usmażyć z każdej strony na złoty kolor i odstawić w ciepłe miejsce.
Na patelni rozpuścić masło, dodać migdały, sok z cytryny, grubo mielony czarny pieprz i świeży koper.
Pstrąga ułożyć na talerzach, polać aromatycznym sosem z migdałami. Podawać z plastrami pomidorów i rukolą skropioną olejem lnianym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 22.12.2015 10:27
rewelacyjny przepis
Małgorzata92 19.12.2015 09:24
Na pewno zachwyci gości :)
Aleksandra Karnia-Stanisz 14.12.2015 14:29
Wygląda obłędnie:)
bietka 12.12.2015 21:37
smaczna rybka :)
Monika-twin 12.12.2015 17:12
Wow,wygląda super.
Małgorzata92 08.12.2015 11:37
Oryginalne danie :)
Ostra Na Słodko 25.12.2014 16:27
Zapisuję do wypróbowania!
Malgorzata549 06.08.2013 08:19
ale uczta :)
MAR3STA 23.12.2012 17:49
pychota
V_kuchareczka 21.12.2012 11:05
Rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat