Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z bobem i kuskusem
Kotlety mielone z bobem i kuskusem to:
- sezonowe danie fit
- ciekawy sposób na wykorzystanie bobu
- kotlety mielone w nowym wydaniu
- pyszny obiad dla całej rodziny
Kroki postępowania
Zagotuj wodę. Kaszę kuskus zalej 1/3 szklanki gorącej wody i odstaw na 10 minut by ostygła.
Mięso przełóż do miski. Dodaj jajko, wystudzoną kaszę, koperek, bułkę tartą i sprasowany czosnek.
Cebulkę pokrój drobno i przesmaż na oleju. Dodaj do mięsa, razem z serem, majerankiem, solą i pieprzem.
Całość dokładnie zmieszaj.
Bób gotuj ok. 10 minut w osolonej wodzie. Gdy będzie gotowy obierz go z osłonek.
Na jedną porcję masy z mięsa mielonego wyłóż około 5-6 ziaren bobu i sklej. Sformuj kulki i obtocz je w bułce tartej.
Kotlety mielone usmaż na wolnym ogniu.