Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze szpinakiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt
szpinak mrożony 100 g
czosnek 5 ząbków
pomidory suszone w zalewie 2 szt
masło klarowane 1/2 łyżki
sól i pieprz
olej czosnkowy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze szpinakiem

Fileta przekroić wzdłuż na pół i rozbić, skropić olejem, posypać przyprawami i natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, 2 ząbki odłożyć do szpinaku.
Szpinak rozmrozić na suchej patelni, dodać masło i resztę czosnku. Podsmażyć, doprawić.
Na filety wyłożyć szpinak, na każdym ułożyć suszonego pomidora i zwinąć. Roladki ułożyć na folii spożywczej i zwinąć bardzo ciasno, formując tzw. cukierka. Kurczaka w folii wrzucić na wrzątek i gotować 15 minut. Przed podaniem wyjąc z folii. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 20.09.2015 22:24
Pięknie wyglądają!
Krystyna32 20.09.2015 00:17
wyglądają pysznie
mikrusiak 19.09.2015 20:05
ładnie się prezentują :) pewnie pyszne są... mniachcha...;D
MałaMi89 19.09.2015 15:28
Strasznie kuszą zdjęciem by je zjeść :)
Renataj 19.09.2015 14:10
Bardzo apetycznie wyglądają:)
Ifa 19.09.2015 13:49
Pyszne roladki!
irenka 19.09.2015 13:36
pyszne mięsko
Saga123 19.09.2015 12:47
apetycznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak