Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z dorsza

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 800 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
pomidory 2 duże
cebule 2 sztuki
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
kwaśna śmietana 100 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z dorsza

Kroki postępowania

1
Rozmrożone, suche filety pokroić w grube kawałki i posolić.
Krok 1 - Paprykarz z dorsza          foto
2
Paprykę oczyścić i pokroić w dużą kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Cebulę pokroić w półplasterki.
Krok 2 - Paprykarz z dorsza          foto
3
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Odsunąć na bok, dodać masło i mąkę. Zasmażkę rozprowadzić niewielką ilością wody ( ok. 1/4 szkl ).
Krok 3 - Paprykarz z dorsza          foto
4
Włożyć pokrojone warzywa i rybę. Dusić pod przykryciem 10 minut.
Krok 4 - Paprykarz z dorsza          foto
5
Śmietanę wymieszać z papryką, dodać do ryby, doprawić pieprzem i solą. Delikatnie zamieszać i dusić jeszcze 15 minut na bardzo małym ogniu.
Krok 5 - Paprykarz z dorsza          foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 20.02.2015 09:54
dobre jedzenie
Franciszek 19.02.2015 16:16
Super propozycja
Grazyna0211 19.02.2015 10:55
smaczne danie
bertpvd 19.02.2015 09:33
wygląda pięknie ! Ryba z papryką i pomidorwami- świetne połączenie muszę wypróbować.
Iwusia 18.02.2015 23:21
bardzo smacznie wygląda
pajbek 18.02.2015 21:44
Wygląda na bardzo pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak