Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japońska pizza po mojemu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 400 gram
pieczarki 200 gram
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
filet z dowolnej ryby
jajko 2 sztuki
mąka 3/4 szklanki
sos sojowy 1 łyżka
posiekane listki tymianku
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Japońska pizza po mojemu

Kroki postępowania

1
Rybę pokroić w kostkę, wymieszać z sosem sojowym. Kapustę posiekać, pieczarki drobno pokroić, marchew zetrzeć na tartce o dużych oczkach, cebulę w kostkę.
Krok 1 - Japońska pizza po mojemu foto
2
Wszystko razem połączyć, dodać żółtka, listki tymianku, doprawić pieprzem i solą. Białka ubić i delikatnie wymieszać.
Krok 2 - Japońska pizza po mojemu foto
3
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i kłaść po 3 łyżki masy na jeden placek. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron. Podawać z pikantnym ketchupem.
Krok 3 - Japońska pizza po mojemu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 15.04.2015 09:17
na pewno smaczna
paulina2157 02.02.2015 11:19
koniecznie muszę wypróbować, wygląda pysznie i do tego bez ciasta ;)
dodi 02.02.2015 09:06
mniam, mniam
Ewelina1991 02.02.2015 08:50
fajna pizza
Konczi 02.02.2015 07:26
Pysznie wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak