Zupa szczawiowa z młodymi ziemniakami

Zupa szczawiowa z młodymi ziemniakami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pęczek szczawiu

    1 szt
  • Średnie młode ziemniaki

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • pieruszka

    1 szt
  • wywar warzywny

    1 l
  • Gęsty jogurt

    4 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szczaw przebrać, opłukać, pokroić w paski. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki. Marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie plastry. Przygotować wywar warzywny, wrzucić pokrojone warzywa i gotować do miękkości, następnie dodać, chwilę pogotować, dodać zahartowany jogurt oraz przyprawy. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

GeneracjaXYZ

25.11.2016 21:43
Szczawiowa zawsze dobra :)

Wacław

29.06.2016 09:02
z chęcią bym zjadł taką zupę :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat