Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
2 szt. (duże) -
mleko 2%
4 łyżki -
cukinia
40 g -
cebula
20 g -
jogurt naturalny
1 łyżka -
posiekany szczypiorek
1 szczypta -
cząber
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Frittata z cukinią i cząbrem
Do małego naczynia żaroodpornego wbijamy jajka i roztrzepujemy je z mlekiem, cząbrem i pieprzem. Na patelnię grillową wrzucamy pokrojoną w plastry cukinię i cebulę. Po podsmażeniu kroimy je drobno i dodajemy do naczynia z jajkami. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180˚C około 20 minut, aż jajka się zetną. Gotowe danie polewamy łyżką jogurtu wymieszanego ze szczypiorkiem.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (2)