Frittata z cukinią i cząbrem

Frittata z cukinią i cząbrem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt. (duże)
  • mleko 2%

    4 łyżki
  • cukinia

    40 g
  • cebula

    20 g
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • posiekany szczypiorek

    1 szczypta
  • cząber

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Frittata z cukinią i cząbrem

Do małego naczynia żaroodpornego wbijamy jajka i roztrzepujemy je z mlekiem, cząbrem i pieprzem. Na patelnię grillową wrzucamy pokrojoną w plastry cukinię i cebulę. Po podsmażeniu kroimy je drobno i dodajemy do naczynia z jajkami. Całość pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180˚C około 20 minut, aż jajka się zetną. Gotowe danie polewamy łyżką jogurtu wymieszanego ze szczypiorkiem.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

ben-ka 04.01.2019 21:34
Muszę wypróbować danie, bo przepis prosty i bardzo szybko się robi.
Jagódka17
Jagódka17 19.02.2018 17:59
zapowiada się pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat