Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 0,5 kg
makaron spaghetti 0,5 opakowania
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bazylia świeża 10 listków
Bazylia suszona Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa 3 łyżki
przecier pomidorowy 200 gram
cukier 2 łyżeczki
ser żółty 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Karkówkę płuczemy, osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy. Cebulę kroimy w średniej grubości kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i podsmażamy pokrojoną cebulę.

Krok 1 - Spagetti foto
2
Po 3-4 minutach do cebuli dodajemy zmielone mięso, świeżą pokrojoną bazylię oraz suszoną. Wszystko razem mieszamy i smażymy, aż mięso delikatnie się zarumienione.
Krok 2 - Spagetti foto
3
Gdy wszystkie składniki mamy podsmażone dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Gdy wszystko razem się połączy dodajemy starty żółty ser. Chwilę podsmażamy, żeby ser się roztopił i danie gotowe.

Smacznego :)
Krok 3 - Spagetti foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak