Frużelina wiśniowa na desery, gofry,naleśniki...

Frużelina wiśniowa na desery, gofry,naleśniki...

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie w syropie

    300 gram
  • kisiel wiśniowy

    0,5 opakowania
  • woda

    pół szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zagotuj około 300 ml wiśni drążonych z sokiem ze słoika. Następnie połowę kisielu wiśniowego wymieszaj w połowie szklanki z zimną wodą. Kisiel dodaj do gotujących się wiśni i mieszaj aż do gęstości. Frużelina jest gotowa gdy uzyskamy kolor z matowego w ładny szklisty. Przekładamy frużelinę do miseczki i polewamy desery.
Marta Ryżek-Kalkowska
Możemy również gorącą frużelinę nalać do wyparzonych słoiczków, zakręcić słoiki i postawić do góry dnem lub pasteryzujemy 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Marta Ryżek-Kalkowska

12.11.2014 21:17
TO PRAWDA :) Ja często tobie takie wiśnie do ciast,aby wykorzystać i wiśnie i sok :)

Mniam

12.11.2014 17:27
Zawsze robię ze świeżych owoców, ale pomysł ciekawy, bo można zrobić poza sezonem :) A sezon na wiśnie taki krótki.

Marta Ryżek-Kalkowska

12.11.2014 13:23
Myślę,że z wielu owoców tak można zrobić więc i z kiwi.

Kluska_87

12.11.2014 11:34
na pewno przepis się przyda :)

mirosława4

12.11.2014 11:17
bardzo dobra

Kasiaaaaa

12.11.2014 11:03
z kiwi tez mozna tak zrobic??

VioletoweKucharzenie

12.11.2014 07:33
do gofrów najlepsza:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat