Surówka z fetą

Surówka z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • papryka zielona

    1 szt.
  • pomidory

    4 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • ser feta

    25 dag
  • oliwki czarne Smak

    10 szt.
  • sos sałatkowy grecki

    0,5 op.
  • woda

    0,5 łyżki
  • olej

    0,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Sałatę podzielić na liście, dokładnie umyć, osuszyć i porozrywać na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cienkie półplasterki i porozdzielać na piórka. Pozostałe warzywa umyć i osączyć. Ogórek obrać i pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Ser pokroić w kostkę. Przygotowane składniki połączyć i wymieszać. Surówkę przybrać oliwkami i polać Sosem sałatkowym greckim Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jorgos00

17.01.2014 20:59
Surówka jest smaczna i kolorowa .Jednak w Greckim oryginale nie dodaje się się wody ani tym bardziej żadnego sosu sałatkowego greckiego bo taki nie istnieje.Wystarczy oliwa z oliwek.Jeśli mogę coś polecić to proszę używać greckich oliwek Kalamon.

Mauritius

05.10.2013 18:48
uwielbiam :)

Karolcia12

01.08.2013 22:34
uwielbiam takie sałatki

agnieszka_0912

03.06.2013 12:58
Smaczne :)

Adamorek

01.06.2013 14:59
doskonałą i niskokaloryczna

marcia7

26.05.2013 15:52
smacznie i zdrowo

Rossie

24.05.2013 10:36
też takie robię często, jednak bardziej wolę doprawiać ziołami i oliwą niż sosami z torebki :)

gosia1988

24.05.2013 10:17
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat