Surówka z fetą

Surówka z fetą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata

    1 główka
  • ogórek zielony

    1 szt.
  • papryka zielona

    1 szt.
  • pomidory

    4 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • ser feta

    25 dag
  • oliwki czarne Smak

    10 szt.
  • Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat

    0,5 op.
  • woda

    0,5 łyżki
  • olej

    0,5 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z fetą

Sałatę podzielić na liście, dokładnie umyć, osuszyć i porozrywać na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cienkie półplasterki i porozdzielać na piórka. Pozostałe warzywa umyć i osączyć. Ogórek obrać i pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Ser pokroić w kostkę. Przygotowane składniki połączyć i wymieszać. Surówkę przybrać oliwkami i polać Sosem sałatkowym greckim Prymat.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

jorgos00 17.01.2014 20:59
Surówka jest smaczna i kolorowa .Jednak w Greckim oryginale nie dodaje się się wody ani tym bardziej żadnego sosu sałatkowego greckiego bo taki nie istnieje.Wystarczy oliwa z oliwek.Jeśli mogę coś polecić to proszę używać greckich oliwek Kalamon.
Mauritius 05.10.2013 18:48
uwielbiam :)
Karolcia12 01.08.2013 22:34
uwielbiam takie sałatki
agnieszka_0912 03.06.2013 12:58
Smaczne :)
Adamorek 01.06.2013 14:59
doskonałą i niskokaloryczna
marcia7 26.05.2013 15:52
smacznie i zdrowo
Rossie 24.05.2013 10:36
też takie robię często, jednak bardziej wolę doprawiać ziołami i oliwą niż sosami z torebki :)
gosia1988 24.05.2013 10:17
pięknie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat