Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
płatki owsiane
200 gramów -
masło
120 gramów -
cukier brzozowy
100 gramów -
kakao
2 łyżki -
wiórki kokosowe
1 łyżka -
woda
50 mililitrów
Sposób przygotowania
W misce ucieramy cukier z masłem i wiórkami.
Gdy wszystkie składniki połączą się w gładką masę, dodajemy kakao i dalej ucieramy.
Dodajemy płatki owsiane i dokładnie mieszamy, dolewając odrobinę wody, aby masa była plastyczna.
Z tak przygotowanej masy robimy małe kuleczki. Przekładamy je na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie można się nimi już zajadać.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM.
Do przepisu warto wybrać masło bez soli i naturalne kakao.![]()
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się