Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki po węgiersku
Kroki postępowania
Cebulę i paprykę pokroić w plastry, posypać mąką, dodać przyprawy i poddusić na tłuszczu.
Dodać ketchup, pokrojone pomidory, dodać wody i dusić jeszcze przez chwilę.
ziemniaki | 1/2 kg |
pomidor | 3 szt |
papryka | 3 szt/kolorowe |
cebula | 1 szt. |
tłuszcz | 1 łyżka |
ketchup pikantny | 1 łyżka |
sól do smaku | |
cukier | do smaku |
pieprz | do smaku |
ziele angielskie | kilka ziaren |
mąka | 1 łyżka |
olej | 5 łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: