Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

indyk 200 gram
kalafior 0.5 sztuki
ryż 0.5 szklanki
marchewka 1 sztuka
szpinak świeży 1 garść
masło 1 łyzka
cebula 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
czosnek 0,5 łyzeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1\3 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem

Kroki postępowania

1
Robimy wywar mięsny na mięsie z indyka. Gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto
2
Do wywaru dodajemy kalafior podzielony na różyczki.
Krok 2 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto
3
Odmierzamy potrzebną ilość ryżu i dodajemy do wywaru. Razem z kalafiorem gotujemy 25 minut.
Krok 3 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto
4
Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Krok 4 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto
5
Do cebuli dodajemy świeży szpinak i krótko podsmażamy.
Krok 5 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto
6
Marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, dodajemy do zupy.
Krok 6 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto
7
Następnie dodajemy szpinak z cebulką oraz przyprawy: pieprz, czosnek , kucharek. Zupę gotujemy kolejne 10 minut.
Krok 7 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto
8
Na samym końcu dodajemy pól szklanki śmietany, zagotowujemy zupę i serwujemy :)
Krok 8 - Zupa kalafiorowa z ryzem i świeżym szpiankiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 22.07.2014 23:18
Bardzo fajny przepis.
norweska20 22.07.2014 21:32
oczywiście zapomniałam w liście o 1 składniku- o śmietanie- pól szklanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak