Smażone bakłażany z dipem meksykańskim

Smażone bakłażany z dipem meksykańskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    3 szt.
  • mąka

    50 g
  • bułka tarta

    100 g
  • jajka

    2 szt.
  • oliwa z oliwek

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

  • oregano

  • Party Dip Meksykański

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim
Przygotować składniki.
Krok 2 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim
Bakłażany myjemy w zimnej wodzie, obieramy ze skórki i kroimy na średniej wielkości krążki. Panierujemy po kolei w mące, następnie w jajkach roztrzepanych z dodatkiem soli, pieprzu i oregano, a na końcu w bułce tartej.
Krok 3 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim
Gotowe talarki smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Krok 4 - Smażone bakłażany z dipem meksykańskim
Podajemy z Party Dipem Meksykańskim Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu. Mogą stanowić samodzielną przekąskę lub dodatek do dań mięsnych, np. drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

25.09.2017 14:14
Ale to pięknie podane!

Monika-twin

19.08.2014 19:17
fajny przepis

mela25

11.08.2014 12:04
bardzo apetyczne

Katarzyna59

05.08.2014 18:40
uwielbiam takie potrawy

bietka

05.08.2014 18:33
muszą być pyszne :)

jasiek

05.08.2014 09:33
ciekawe i pięknie podane

agnieszka131919

30.06.2014 11:59
na pewno pyszne

halinah

30.06.2014 11:38
Podane jak w restauracji :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat