Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z sosem z pieczarkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 gram
pieczarki 7 sztuk
śmietanka 12-procentowa 1/2 szklanki
serek topiony 100 gram
czosnek ząbek
cebula sztuka
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z sosem z pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Spaghetti ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę,podsmażyć na oleju z masłem przez kilka minut, aż się zeszklą. Dodać pieczarki i dalej smażyć, mieszać.
Krok 1 - Spaghetti z sosem z pieczarkowym foto
2
Dusić ok. 5-10 min. posolić, rozpuścić serek topiony na patelni razem z śmietanką.
Krok 2 - Spaghetti z sosem z pieczarkowym foto
3
Dodać dodatkowo filiżankę wody z gotowania makaronu. Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z makaronem.
Krok 3 - Spaghetti z sosem z pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 02.04.2014 19:39
bardzo smaczne!
Kuchenka 01.04.2014 21:52
bardzo fajne
nogawkuchni 01.04.2014 20:11
Uwielbiam makarony w każdej wersji,taka propozycja także z pewnością by mi zasmakowała, pychota.
ewelinapac 01.04.2014 19:47
smaczne to spaghetti

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak