Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki z grochem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pekinka 1/2 szt
natka pietruszki pół pęczka
czosnek pół zabka
sól
pieprz
majonez 1 łyżka
jogurt 3 łyżki
groch 1/4 suchy, cały

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki z grochem

Groch suszony wsypujemy do miski i zalewamy wodą. Moczymy w ten sposób groch przez noc - wtedy napęcznieje. Groch przelewamy woda, zalewamy wrzątkiem i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Odcedzamy i studzimy. Kapustę pekińską szatkujemy drobno, oprószamy solą i pieprzem. natkę pietruszki siekamy, dodajemy do kapusty. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem a także z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 09.02.2014 11:44
dziękuję :)
nogawkuchni 09.02.2014 09:09
Ciekawa surówka,z pewnością świetna w smaku,pełna witamin,smaczne połączenie składników.
Megg 09.02.2014 01:58
bardzo smaczna surówka do obiadu
probofka 08.02.2014 22:39
lubię takie połączenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak