Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe risotto
Kroki postępowania
Por kroimy w plasterki. Wrzucamy na rozgrzany olej.
Masło roztapiamy w garnku. Do rozpuszczonego wsypujemy ryż. Smażymy koło 1 minutę.
ryż | 250 gram |
woda | 600 ml |
kostka rosołowa | 0,5 kostki |
curry | 1 łyżeczka |
cukinia | 1 sztuka |
por | 0,5 sztuki |
filet z kurczaka | 1 podwójny |
olej do smażenia | |
Pieprz kolorowy Prymat w młynku | |
masło | 1 łyżka |
natka pietruszki | do dekoracji |
papryka czerwona | 1 sztuka |
Papryka słodka mielona Prymat | |
sól |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: