Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Makaron - Fregola
200 g (tostowany w kuleczkach) -
woda
400 ml -
oliwa
2 łyżki -
masło
4 łyżki -
udziec jagnięcy
400 g (pokrojony w kostkę) -
białe wino
250 ml -
cebula
1 szt. -
marchew
2 szt. -
cukinia
2 szt. -
natka pietruszki
pół pęczka -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
cynamon
-
Imbir mielony Prymat
-
rodzynki
50 g (sułtańskie)
Przepis i sposób przygotowania Fregola z jagnięciną
Kroki postępowania





Komentarze (4)