Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
białe szparagi
3 szt -
Zielone szparagi
3 szt -
marynowany karczoch
1 szt -
pokrojonego w plastry świeżego
0,5 szt -
cytryna
1 szt -
marynata
-
oliwa
0,5 szklanki -
Papryka słodka mielona Prymat
-
czosnek
2 ząbki -
sól
-
pieprz do smaku
-
serka philadelphia
500 g -
ciemnego pieczywa tostowego
8 kromek -
sól
-
Pieprz biały mielony Prymat
-
bakłażan
1 szt -
cukinia
1 szt -
papryka czerwona
1 (bez skóry)
Przepis i sposób przygotowania Grill: Torcik z marynowanych grillowanych warzyw
Pomidor
2 białe szparagi
2 zielone szparagi
1 rzodkiewka
Brokuły
Bratki
Sposób przygotowania:
Umyte, pokrojone warzywa skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, zrumienić na grillu. Następnie warzywa przełożyć do miseczki i zamarynować we wszystkich składnikach marynaty. Z pieczywa tostowego usunąć skórkę i ściśle ułożyć je w formie do tortu. Na pieczywie ułożyć serek philadelphia, cukinię, szparagi, ogórka i karczocha. Na warzywach ułożyć kolejną warstwę serka i pieczywa tostowego, a następnie ponownie serek, kolorowe papryki i serek. Tak przygotowany torcik udekorować pomidorem, szparagami, brokułami, pokrojoną w plasterki rzodkiewką i kwiatami bratków. Całość delikatnie skropić auszpikiem.
Komentarze (8)