Grill: Torcik z marynowanych grillowanych warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białe szparagi

    3 szt
  • Zielone szparagi

    3 szt
  • marynowany karczoch

    1 szt
  • pokrojonego w plastry świeżego

    0,5 szt
  • cytryna

    1 szt
  • marynata

  • oliwa

    0,5 szklanki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz do smaku

  • serka philadelphia

    500 g
  • ciemnego pieczywa tostowego

    8 kromek
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • bakłażan

    1 szt
  • cukinia

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 (bez skóry)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do dekoracji:
Pomidor
2 białe szparagi
2 zielone szparagi
1 rzodkiewka
Brokuły
Bratki

Sposób przygotowania:
Umyte, pokrojone warzywa skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, zrumienić na grillu. Następnie warzywa przełożyć do miseczki i zamarynować we wszystkich składnikach marynaty. Z pieczywa tostowego usunąć skórkę i ściśle ułożyć je w formie do tortu. Na pieczywie ułożyć serek philadelphia, cukinię, szparagi, ogórka i karczocha. Na warzywach ułożyć kolejną warstwę serka i pieczywa tostowego, a następnie ponownie serek, kolorowe papryki i serek. Tak przygotowany torcik udekorować pomidorem, szparagami, brokułami, pokrojoną w plasterki rzodkiewką i kwiatami bratków. Całość delikatnie skropić auszpikiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 30.04.2013 22:41
mniam mniam
bietka 19.04.2013 08:33
wygląda bardzo pysznie :)
Andrzej8 16.04.2013 21:12
rewelacyjny tort
Katarzyna34 16.04.2013 20:54
tego rodzaju torcika to jeszcze nie jadłam ale chętnie bym spróbowałam
probofka 16.04.2013 19:08
ale smakowy bajer
babajaga1969 16.04.2013 16:54
pięknie wygląda, aż szkoda jeśc ;)
Beatris 16.04.2013 13:17
Cudowny torcik. Z pewnością coś podobnego przygotuję w tym sezonie. Inspirujący przepis.
IwonaDD 16.04.2013 11:39
coś wspaniałego !!!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat