Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kefir truskawkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśne mleko 1 l
cukier wanilinowy 1 op
cukier kryształ 1 łyżka
truskawki świeże 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kefir truskawkowy

Truskawki myjemy, obieramy i robimy purre. Słodzimy łyżką cukru. Mleko wlewamy do wysokiego naczynia i wsypujemy cukier waniliowy. Miksujemy 1 min na najwyższych obrotach. Dodajemy mus truskawkowy i mieszamy. Zostawiamy trochę do dekoracji. Wlewamy kefir do wysokich szklanek i dekorujemy bitą śmietaną i pozostałym musem truskawkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.11.2013 19:19
bardzo dobry
Pietruszka 30.10.2013 11:08
fajny napój
lena57 27.10.2013 11:22
lubię takie desery

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak