Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
migdały
200 gramów -
orzeszki piniowe
100 gramów -
Imbir mielony Prymat
1/4 łyżeczki -
skórka pomarańczowa
otarta z 1 sztuki -
białko
4 sztuki -
cukier kryształ
200 gramów -
cukier puder
do posypania
Przepis i sposób przygotowania Ciasteczka i muffiny: Ciasteczka ucierane migdałowo-imbirowe .*.
Migdały i orzeszki piniowe utrzeć w moździerzu lub zmiksować. Dodać imbir i skórkę pomarańczową otartą z jednej pomarańczy.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać po łyżce ciasta. Następnie odstawić do lodówki na kilka minut. Po tym czasie piec 15 minut w temperaturze 150°C. Ciasteczka ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Komentarze (7)