Ciasteczka i muffiny: Ciasteczka ucierane migdałowo-imbirowe .*.

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    200 gramów
  • orzeszki piniowe

    100 gramów
  • Imbir mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • skórka pomarańczowa

    otarta z 1 sztuki
  • białka

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    200 gramów
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały i orzeszki piniowe utrzeć w moździerzu lub zmiksować. Dodać imbir i skórkę pomarańczową otartą z jednej pomarańczy. 

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.

Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać po łyżce ciasta. Następnie odstawić do lodówki na kilka minut. Po tym czasie piec 15 minut w temperaturze 150°C. Ciasteczka ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 26.03.2018 19:42
Imbir zapewne daje pyszny posmak. :)
endzi 04.02.2016 18:41
Napewno wypróbuje ten przepis!!
iziona 17.01.2016 19:04
Piękne i apetyczne :)
Aleksandra/Olcia 15.01.2016 18:36
i wracam myślami do świąt ....mniam
Barbara13 15.01.2016 17:56
fajne ciasteczka do pochrupania
Stenka 15.01.2016 16:39
fajne ciasteczka
sliwka 15.01.2016 14:40
Pychotka, super ciasteczka do kawy;)) Bardzo aromatyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat