Ciasteczka i muffiny: Ciasteczka ucierane migdałowo-imbirowe .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    200 g
  • orzeszki piniowe

    100 g
  • imbir mielony

    1/4 łyżeczki
  • skórka pomarańczowa

    otarta z 1 sztuki
  • białka

    4 sztuki
  • cukier kryształ

    200 g
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały i orzeszki piniowe utrzeć w moździerzu lub zmiksować. Dodać imbir i skórkę pomarańczową.

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać.

Na wyłożoną pergaminem blachę nakładać po łyżce ciasta, odstawić na kilka minut do lodówki, a następnie piec 15 minut w temperaturze 150°C. Ciasteczka ostudzić i posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 26.03.2018 19:42
Imbir zapewne daje pyszny posmak. :)
endzi 04.02.2016 18:41
Napewno wypróbuje ten przepis!!
iziona 17.01.2016 19:04
Piękne i apetyczne :)
Aleksandra/Olcia 15.01.2016 18:36
i wracam myślami do świąt ....mniam
Barbara13 15.01.2016 17:56
fajne ciasteczka do pochrupania
Stenka 15.01.2016 16:39
fajne ciasteczka
sliwka 15.01.2016 14:40
Pychotka, super ciasteczka do kawy;)) Bardzo aromatyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat