Z owocami: Truskawki smażone z pomarańczami i rozmarynem

Z owocami: Truskawki smażone z pomarańczami i rozmarynem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    300 g
  • pomarańcze

    2 sztuki
  • sok z pomarańczy

    2 sztuki
  • rozmaryn

    3 gałązki
  • truskawki świeże

    500 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Z owocami: Truskawki smażone z pomarańczami i rozmarynem

Pomarańcze umyć, obrać i wyfiletować, rozmaryn drobno pokroić. Cukier skarmelizować delikatnie na patelni, aby uzyskał jasnobrązowy kolor. Dodać odszypułkowane, umyte i osuszone truskawki, sok z pomarańczy, rozmaryn i filetowane pomarańcze. Całość smażyć przez chwilę, a następnie przełożyć do naczyń.
Tak przygotowany deser można podawać z lodami waniliowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

jejkuchnia 26.03.2018 19:37
Świetnie wygląda!
MagdaeM 01.06.2012 10:59
super
EWI 01.06.2012 10:13
świetne
anja3107 01.06.2012 09:35
ekstra przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat