Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
ciasto francuskie
1 opakowanie -
cukier puder
do posypania
Krem waniliowy:
-
mleko 3,2%
270 mililitrów -
laska wanilii
2 laski -
żółtko jajek
5 sztuk -
cukier kryształ
3 łyżki -
śmietana 36%
100 gramów -
mąka
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Wyjątkowe okazje: Napoleonka
Ciasto francuskie podzielić na trzy równe części i piec 9 minut w piekarniku o temperaturze 180°C.
Na wypieczone ciasto francuskie przełożyć kremem w następujący sposób: ciasto, warstwa kremu, ciasto, krem, ciasto. Przed podaniem napoleonkę posypać cukrem pudrem.
Komentarze (16)
Załaduj więcej komentarzy (6)