Przepis i sposób przygotowania na: TV Nachos
Nachosy to przekąska wywodząca się z kuchni meksykańskiej, która zyskuje coraz większą popularność. Nachosy można jeść samodzielnie i podać z ulubionym dipem, np śmietanowym, serowym czy z dodatkiem guacamole. Przepis na nachosy jest banalnie prosty w przygotowaniu i mimo, że zajmuje to więcej czasu niż zakup ich w sklepie, to jednak smak Was zachwyci. Przygotowanie nachosów w domu pozwala również na ich doprawienie według swoich preferencji smakowych. W podstawowym przepisie na nachosy wykorzystałam sól i pieprz, ale nic nie stoi na przeszkodzie by wzbogacić ich smak dodatkiem żółtego sera, papryki wędzonej lub słodkiej.
Kroki postępowania
Wszystkie składniki dokładnie zagnieć na ciasto.
Z ciasta uformuj kulę, zostaw na 30 minut, aby ciasto odpoczęło.
Usmaż na suchej patelni lub wysmarowanej odrobiną oleju. Ja usmażyłam na oleju, są lepsze.
Gotowe!
Nachos można chrupać samodzielnie lub z dodatkiem sosów: pomidorowego, majonezowego czy serowego. Ja podałam z dodatkiem guacamole z awokado. Smacznego!