Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżka
  • filety śledziowe

    4-6 szt
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Filety śledziowe pokroić na 2-centymetrowe paski.
Krok 3 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Cukier i musztardę wymieszać, a następnie powoli wlewać olej, ciągle mieszając.
Krok 4 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Dodać pozostałe składniki i powstałym sosem polać śledzie.
Krok 5 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Śledzie najlepiej przygotować dzień przed podaniem. Doskonale smakują jako dodatek na kanapki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 02.06.2017 17:00
swietnie podane smaczny sosik
staropolanka5 22.10.2015 13:57
sledzie sa smaczne
marcia7 26.04.2014 01:11
Bardzo wykwintnie
IZABELA29 04.04.2014 18:57
dla mnie coś innego i pysznego
rutynka 02.04.2014 15:43
mm pychotka
jasiek 01.04.2014 15:15
super sposób na rybę
[email protected] 28.03.2014 15:15
pasuje na piątek jak ulał , thx
PrzekaskiNaImpreze.pl 28.03.2014 13:20
Uwielbiam śledzie w każdym wydaniu, więce te na pewno też wypróbuję. Wolę je nawet od czekolady :D
Rycerz 30.12.2013 18:46
uwielbiam śledzie.
Megg 17.06.2013 17:16
wspaniałe śledziki!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat