Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 łyżka
  • olej

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • woda

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżka
  • filety śledziowe

    4-6 szt
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Filety śledziowe pokroić na 2-centymetrowe paski.
Krok 3 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Cukier i musztardę wymieszać, a następnie powoli wlewać olej, ciągle mieszając.
Krok 4 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Dodać pozostałe składniki i powstałym sosem polać śledzie.
Krok 5 - Szwedzkie śledzie w sosie musztardowym - Krok po kroku foto
Śledzie najlepiej przygotować dzień przed podaniem. Doskonale smakują jako dodatek na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 02.06.2017 17:00
swietnie podane smaczny sosik
staropolanka5 22.10.2015 13:57
sledzie sa smaczne
marcia7 26.04.2014 01:11
Bardzo wykwintnie
IZABELA29 04.04.2014 18:57
dla mnie coś innego i pysznego
rutynka 02.04.2014 15:43
mm pychotka
jasiek 01.04.2014 15:15
super sposób na rybę
[email protected] 28.03.2014 15:15
pasuje na piątek jak ulał , thx
PrzekaskiNaImpreze.pl 28.03.2014 13:20
Uwielbiam śledzie w każdym wydaniu, więce te na pewno też wypróbuję. Wolę je nawet od czekolady :D
Rycerz 30.12.2013 18:46
uwielbiam śledzie.
Megg 17.06.2013 17:16
wspaniałe śledziki!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat