Przepis dnia III, odc. 26: Pieczone kiełbaski w cieście francuskim z dipem barbecue

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kiełbaska

    8 szt. wieprzowa
  • ciasto francuskie

    1 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • musztarda rosyjska

    2 łyżki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/4 łyżeczki

Sos

  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    2 łyżki
  • ketchup łagodny

    5 łyżek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • kolendra

    1 pęczek
  • oliwki czarne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 26: Pieczone kiełbaski w cieście francuskim z dipem barbecue foto
Przygotować wszystkie składniki
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 26: Pieczone kiełbaski w cieście francuskim z dipem barbecue foto
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem i odstawić do lodówki.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 26: Pieczone kiełbaski w cieście francuskim z dipem barbecue foto
Ciasto francuskie rozłożyć i pokroić na 8 części.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 26: Pieczone kiełbaski w cieście francuskim z dipem barbecue foto
Każdy pasek ciasta posmarować musztardą, oprószyć chili pieprzem cayenne, ułożyć na nim kiełbaski i zrolować.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 26: Pieczone kiełbaski w cieście francuskim z dipem barbecue foto
Końcówki ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i skleić. Pozostałym jajkiem posmarować całe roladki.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 26: Pieczone kiełbaski w cieście francuskim z dipem barbecue foto
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, ułożyć kiełbaski w cieście i piec 20-30 minut w temperaturze 200°C, aż ciasto zacznie się rumienić. Tak przygotowane kiełbaski podawać z dipem barbecue.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 03.11.2014 09:44
wyglada ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat