Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim

Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser camembert

    4 szt. (4x125 g)
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    4 łyżki
  • migdały

    4 łyżki (łuskane)
  • miód

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    szt. (cytryny)
  • rodzynki

    2 łyżki (namoczone w białym winie)
  • skórka pomarańczowa

    1 łyżka (kandyzowana)
  • rukola

    1 pęczek
  • pomidory suszone Smak

    6 szt. (pokrojone w paski)
  • oliwki czarne Smak

    1 łyżka (pokrojonych)
  • kapary całe Smak

    1 łyżeczka
  • Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

    1 opakowanie
  • olej

    5 łyżek (z pomidorów suszonych)
  • woda

    2 łyżki
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    (do smaku)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim foto
Sos: W dużej misce mieszamy wodę z olejem z suszonych pomidorów, wzmacniamy smak łyżką musztardy delikatesowej i dodajemy sos włoski. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim foto
Camembert: Patelnię ryflowaną delikatnie posmarować olejem, rozgrzać i usmażyć camembert z obu stron.
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim foto
Bakalie: Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy i migdały, a następnie dodać miód, sok z cytryny, rodzynki i skórkę pomarańczową. Całość poddusić przez chwilę, a następnie zdjąć z ognia i odstawić w ciepłe miejsce.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim foto
Sałatka: W dużej misce mieszamy rukolę, suszone pomidory, kapary, czarne oliwki.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim foto
Dodajemy wcześniej przygotowany sos i doprawiamy do smaku pieprzem.
Krok 6 - Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim foto
Grillowany ser podawać bezpośrednio po usmażeniu z ciepłymi bakaliami, sosem powstałym podczas ich przygotowywania i sałatką.
Krok 7 - Przepis dnia II, odc. 12. Grillowany camembert z sałatką z sosem włoskim foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

ben-ka 21.01.2019 16:21
Lubię taki serek na ciepło, a najbardziej z żurawiną :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat