Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32

Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kasza pęczak

    100 g
  • filet z kurczaka

    2 szt.
  • szpinak świeży

    2 garście
  • musztarda delikatesowa

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • pomidor malinowy

  • sól morska

  • olej

  • kiełki

  • woda

    250 ml
  • przyprawa do kurczaka - ziołowa

Do smaku

  • oregano

  • przyprawa do sałatek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32 foto
Kroimy kurczaka w cienkie paski. Do kurczaka dodajemy przyprawę do kurczaka, dokładnie obtaczamy i odstawiamy na chwilę.
Krok 2 - Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32 foto
Opłukaną kaszę zalewamy do wysokości wodą i gotujemy przez 10 -15 minut. Do kaszy dodajemy sól.
Krok 3 - Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32 foto
Następnie przygotowujemy sos: do pustego słoika dodajemy musztardę, miód oraz trochę wody – zamykamy słoik i wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32 foto
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mięso. Smażymy ok. 3-4 minuty z każdej strony.
Krok 5 - Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32 foto
Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i wrzucamy do miski wraz ze szpinakiem i ulubionymi kiełkami (opcjonalnie).Kaszę po ugotowaniu przepłukujemy w zimnej wodzie.
Krok 6 - Przepis dnia V: Sałatka ze szpinaku z pęczakiem, odc. 32 foto
Do miski ze szpinakiem dodajemy kaszę (3 łyżki), usmażonego kurczaka, mieszamy wszystko razem. Podajemy na talerzu, polewamy sosem.
Doradca Smaku
Sos warto przygotować w słoiczku. Dzięki temu w szybki sposób otrzymamy sos, który przechowywany w lodówce będzie dłużej odpowiedni do spożycia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat