Frytki z batatów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • batat

    700 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bataty obieramy, płuczemy i odsączamy z nadmiaru wody na papierowym ręczniku. Następnie kroimy je w kształt frytek. Frytki dokładnie mieszamy z oliwą z oliwek, ziołami i przyprawami. Następnie przekładamy frytki na blachę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20- 25 minut co jakiś czas mieszając frytki drewnianą szpatułką aby równo się upiekły.
slodkieniebo
Frytki z batatów możemy podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 15.10.2015 18:00
polecam ciekawy smak
Konczi 15.10.2015 14:50
muszą być pyszne
Margo1 15.10.2015 14:04
Takie też już robiłam
foczka-ks 15.10.2015 13:16
nie jadłam takich frytek
gosia56 15.10.2015 12:36
nigdy jeszcze nie jadłam batatów;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat