Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w sosie porowym
Kawałki ryby obtaczać w kolejności: jajko,mąka,jajko,mąka. Rozgrzać mocno olej,smażyć mintaja na złoty kolor. Rybę podawać na gorącym sosie porowo - pomidorowym. SMACZNEGO:)
filety z mintaja | 4 |
jajko | 2 |
łyżek mąki | 6-7 |
dojrzałe pomidory | 3 |
duże pory | 2-3 |
cebula | 1 |
łyżki masła | 2 |
sól, pieprz | |
cytryna | 1 |
łyżek śmietany 18% | 4-5 |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: