Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po Grecku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentratu pomidorowego tomat 100 ml
średniej wielkości filet ze śl 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
olej 1 szklanki
cebula 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po Grecku

Na talerzyku roztrzepałam jajo. Na drugim talerzyku miałam bułkę tarta. Świeży filet ryby najpierw obtoczyłam w bułce a następnie w jaju. Posoliłam , popieprzyłam. Obracałam na patelni aż się usmażył. Na tą samą patelnię dolałam oleju , pokrojoną cieniutko cebulę i koncentrat pomidorowy. Gdy sos zaczął wrzeć, obtoczyłam w nim usmażoną rybkę. Podawałam na dietetycznym waflu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Weronika_eM 18.01.2013 11:37
Ale to nie jest ryba po grecku. Brakuje innych warzyw i przypraw.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak