Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa
2. Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i wrzucamy na patelnię do cebuli. Dusimy razem dodając do smaku sól i pieprz.
3. Czubatą łyżeczkę drożdży zalewamy letnim mlekiem. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli oraz drożdże z mlekiem. Wyrabiamy ciasto a następnie wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Z przecieru, ketchupu i oregano sporządzamy sos pomidorowy, którym smarujemy surowe ciasto.
5. Na sos pomidorowy układamy podduszone pieczarki z cebulką. Na to dajemy rozdrobnionego tuńczyka i kukurydzę. Na wierzchu posypujemy utartym żółtym serem.
6. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25 minut.
Smacznego :)