Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pomidorki koktajlowe
250 gram -
szynka parmeńska
8 plastrów -
rukola
1 opakowanie -
parmezan starty
4 łyżki -
orzeszki pini (prażone)
1 łyżka -
sos
-
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat
50 g -
kapary całe Smak
1 łyżeczka -
miód wielokwiatowy
2 łyżki -
ocet balsamiczny
6 łyżek -
oliwa
6 łyżek -
sól
do smaku -
anchois
-
oregano
1/2 łyżeczki
Sposób przygotowania
Sałatę lekko porwać i ułożyć na środku talerzy. Plastry szynki parmeńskiej przekroić wzdłuż, zwinąć i ułożyć na sałacie. Przekrojone na pół pomidorki wymieszać z częścią sosu i ułożyć na rukoli. Resztą sosu polać brzegi talerza, a sałatkę posypać świeżo tartym parmezanem i prażonymi orzeszkami pinii.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się