Przepis i sposób przygotowania na: " Soczysty warkocz z kurczaka na smażonym szpinaku '
Kroki postępowania
Kroimy w jak najdłuższe , cienkie paski ' ala sznurówki ;)
Bierzemy 3 paski równej ( mniej więcej ) wielkości.
Spinamy na końcu długą wykałaczką.
Pleciemy delikatnie! warkocz.
Zakończenie również spinamy lub związujemy nicią.
Obtaczamy w niej mięso.
Zawijamy folią spożywczą i wkładamy na min. 30 minut do lodówki.
Układamy warkocze i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Musimy smażyć na bardzo małym ogniu , tak by mięso doszło w środku , a nie było surowe.
Na patelni roztapiamy masło.
Wrzucamy drobno posiekany szpinak.
Dodajemy rozmrożony! szpinak i smażymy kilka minut.
Mieszamy , by czosnek się nie przypalił
( bo będzie gorzki! ).
Doprawiamy solą , pieprzem i gałką muszkatałową.
Wykładamy na talerz.
Podajemy z gorącymi warkoczami.