Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe nadziewane warzywami
Marchewkę obieramy ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę, natkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej dajemy marchewkę i cebulę podlewamy małą ilością bulionu lub wodą. Mieszamy dodajemy śmietanę dusimy, aby odparować płyn. Doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy posiekaną natkę, studzimy. Kotlety rozbijamy. Na desce kładziemy plasterki szynki szwarcwaldzkiej na to kotlet schabowy, posypujemy solą i pieprzem ale tylko tą jedną stronę. Na mięsie rozkładamy zimny farsz zwijamy w roladkę. Obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Roladki najlepiej zrobić trochę wcześniej i każdą oddzielnie zawinąć ciasno w woreczek foliowy i schłodzić w lodówce. Schłodzone rozwijamy i smażymy na złoty kolor ze wszystkich stron.
POLECAM ! ! !