Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z Pustelni (koło Kazimierza Dolnego) z racuchem kukurydzianym i sałatką z dodatkiem pachnotki

5.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z pstrąga 250 g
jajko 1 szt.
mąka kukurydziana 100 g
jogurt naturalny 100 g
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
cebula biała 25 g
pachnotka 1 g
miód lipowy 3 g
olej rzepakowy 3 g
oliwa 5 łyżek
olej z pestek dyni
soliród 1 g
zielona rzodkiew 3 plastry

Sałatka pomidorowa (100 g)

pomidor 1 szt.
cebula biała 1 szt.

Porada

Soliród możesz zastąpić lubczykiem, a pachnotkę - natką pietruszki.

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z Pustelni (koło Kazimierza Dolnego) z racuchem kukurydzianym i sałatką z dodatkiem pachnotki

Filety z pstrąga nacieramy czosnkiem i masłem i pieczemy w 200˚C przez 10minut. Mąkę kukurydzianą, jajko, jogurt i proszek do pieczenia mieszamy ze szczyptą wędzonej papryki. Masę wylewamy na patelnię i smażymy przez chwilę na oleju rzepakowym, następnie pieczemy. Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, siekamy pachnotkę i mieszamy wszystkie składniki, dodając miód i oliwę.
Wszystko układamy warstwowo na talerzu, dekorujemy solirodem i rzodkiewką zieloną. Na końcu polewamy rybę oliwą dyniową.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak