Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
filet z pstrąga
250 g -
jajko
1 szt. -
mąka kukurydziana
100 g -
jogurt naturalny
100 g -
proszek do pieczenia
1/4 łyżeczki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 szczypta -
czosnek
1 ząbek -
cebula biała
25 g -
pachnotka
1 g -
miód lipowy
3 g -
olej rzepakowy
3 g -
oliwa
5 łyżek -
olej z pestek dyni
-
soliród
1 g -
zielona rzodkiew
3 plastry
Sałatka pomidorowa (100 g)
-
pomidor
1 szt. -
cebula biała
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Pstrąg z Pustelni (koło Kazimierza Dolnego) z racuchem kukurydzianym i sałatką z dodatkiem pachnotki
Filety z pstrąga nacieramy czosnkiem i masłem i pieczemy w 200˚C przez 10minut. Mąkę kukurydzianą, jajko, jogurt i proszek do pieczenia mieszamy ze szczyptą wędzonej papryki. Masę wylewamy na patelnię i smażymy przez chwilę na oleju rzepakowym, następnie pieczemy. Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, siekamy pachnotkę i mieszamy wszystkie składniki, dodając miód i oliwę.
Wszystko układamy warstwowo na talerzu, dekorujemy solirodem i rzodkiewką zieloną. Na końcu polewamy rybę oliwą dyniową.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Soliród możesz zastąpić lubczykiem, a pachnotkę - natką pietruszki.![]()
Komentarze (0)