Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie podudzia

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka zagrodowego 4 sztuki
Kukurydza z Puszki 2 łyżki
fasola czerwona z puszki 1/2 puszki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
papryka jalapeno 4 plasterki
papryka czerwona 1/4 sztuki
Marynata do mięs pikantna Prymat 1 sztuka
tacos 6 (muszle)

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie podudzia

Kurczaka umyj i zalej marynatą. Odstaw na min. 2 godziny.

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.

W miseczce wymieszaj dodatki, zlej nadmiar marynaty z mięsa, wymieszaj.
Kurczaka przełóż do nasmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego. Zalej marynatą z dodatkami. Piecz pod przykryciem ok. 40 minut. Po tym czasie zdejmij przykrycie, polej ponownie kurczaka sosem z marynaty i zapiekaj (najlepiej ustawiając tryb grillowania) przez około 10 minut. W tym czasie do piekarnika dodaj też muszle tacos do podgrzania.

Podawaj z tacosami napełnionymi zalewą z marynatą.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.11.2012 11:36
pysznie sie preznetuje
ewka1978 17.10.2012 20:41
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak