Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ze świeżych grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
masło 3 łyżka
mąka pszenna 1 łyżki
śmietana 100 ml
bulion 200 ml
koper 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
prawdziwki kapelusze szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ze świeżych grzybów

Kapelusze prawdziwków czyścimy i myjemy, następnie drobno kroimy (można zetrzeć na grubej tarce). Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym maśle, gdy się zeszkli dodajemy grzybki i podsmażamy przez około 5-10 minut cały czas mieszając. Dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Dolewamy bulion i gotujemy aż grzybki będą miękkie. Pod koniec dodajemy śmietanę z posiekanym koperkiem - już nie gotujemy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 11.07.2012 00:15
smaczny do makaronu, i nic więcej nie trzeba...
caralajna 27.06.2012 08:33
fajny
Justyna Jussstiii 20.06.2012 07:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak