Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Mąkę mieszamy z łyżeczką soli, dodajemy rozpuszczone drożdże, olej i resztę wody.
W razie czego zawsze można dodać trochę więcej mąki lub dolać odrobinę więcej wody.
Wszystko dokładnie mieszamy, wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godzinki.
Pomidorki i mozzarellę kroimy w paseczki.
Po upłynięciu czasu ciasto wyciągamy, chwilę wyrabiamy i nadajemy mu kształt naszej przyszłej pizzy.
Placek polewamy obficie sosem (zostawiając ok. 1cm odstępu od krawędzi), posypujemy pomidorami i układamy ser.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 200-220 stopni i pieczemy 10-15 min. w zależności od piekarnika.
SOS- http://www.doradcasmaku.pl/przepis/210954/sos-do-pizzy-najlepszy.html
SMACZNEGO!