Przepis i sposób przygotowania na: indyk w sosie czekoladowym z chilli
Kroki postępowania
Gdy sos jest gotowy, przekładam do niego podsmażonego indyka i pozostawiam na ok. 0,5h, aby mięsko przeszło sosem.
Polecam, bo bardzo ciekawa potrawa!
indyk | 400 g |
pomidory cherry | 100 g |
żurawina | 100 g |
papryka czerwona | do smaku |
cebula | 1 sztuka |
czekolada gorzka | 50 g |
cynamon | do smaku |
gałka muszkatołowa | do smaku |
orzeszki ziemne | do smaku |
pieprz mielony | do smaku |
papryka | 2 (chili) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: