Zupa krem z zielonego groszku

Zupa krem z zielonego groszku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

  • cebula biała

  • sól, pieprz

  • natka pietruszki

  • groszek ptysiowy

  • śmietana

  • tymianek

  • cząber

  • czosnek

    1 ząbek
  • bulion

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować bulion.Cebulę zeszklić z ząbkiem czosnku.Groszek wrzucić do bulionu,dodać mrożoną włoszczyznę(nie za dużo)i cebulę,podgotować do miękkości,doprawić jarzynka i przyprawami.Zdjąć z ognia i zemleć blenderem.Dodać łyżkę śmietany,posiekaną natkę i chwilkę poddusić.Podawać z groszkiem i udekorować bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

artur7

29.04.2013 06:35
smaczna zupka

mala2021

27.06.2011 09:06
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat