Peperonata

Peperonata

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • oliwa

    1/3 szklanki
  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidory

    4 szt
  • sól

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • papryka

    1 kg
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Papryki oczyścić, umyć i pokroić w paski. Cebule obrać i posiekać. Podsmażyć na oliwie ząbki czosnku, a następnie je wyjąć nim się zrumienią. Dodać paprykę, cebulę i dusić pod przykryciem 20 min z kostką Rosół z kury Kucharek. Pomidory sparzyć, obrać, odcisnąć sok i dodać do papryki. Odparować nadmiar płynu. Peperonata powinna być gęsta. Można doprawić ją papryką ostrą Prymat oraz pieprzem czarnym mielonym Prymat. Podawać na gorąco i na zimno. Lubi być podgrzewana.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Gary Michy

17.02.2013 20:23
Właśnie szukałam przepisu na takie cudo! :)

agnieszkalider

29.01.2013 09:03
Rewelacyjny przepis- kolorowy zawrót głowy!

MagdaXXX

26.03.2012 12:30
kolorowe

Mariola10

01.03.2012 13:51
pyszności

Sylwia56

27.02.2012 16:27
świetne :)

Monika78

26.02.2012 11:38
Papryke uwielbiam, wiec ta potrawa byla jedna z pierwszych, ktora zrobilam.. bardzo kolorowa (je sie oczami), smaczna... ale uwaga --- najlepiej smakuje latem, kiedy pomidory sa dojrzale i smaczne, zima uzylam wloskich pomidorow z puszki....

agnieszkalider

24.02.2012 09:46
Wygląda wspaniale

JUSTYNA61

16.02.2012 14:49
pychota:)

agnieszkalider

14.02.2012 13:58
Wygląda smacznie i apetycznie

Tatli

06.01.2012 15:53
jakie kolorowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat