Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zupa szczawiowa
Na talerze wlewam zupę, każdemu wkładam 2-3 ćwiartki jajka, dużą łyżeczkę creme fraîche, posypuję koperkiem i szczypiorkiem.
Smacznego! :
bulion warzywny | 1 litr |
marchewka | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
pietruszka | 1 sztuka |
seler | 10 gramy |
ziemniaki | 2-3 sztuki |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 5 sztuka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
masło | 1 łyżka |
cukier | 1 łyżeczka |
serek topiony mały | 1 sztuka |
szczaw | 1 pęczek |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Kucharek przyprawa uniwersalna | 1 łyżka |
creme fraiche | 100 mililitry |
siakny koperek | 3 łyżka |
siekany szczypiorek | 3 łyżka |
sól do smaku | |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 sztuka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: