letnia zupa jarzynowa

letnia zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • kalafior

    1 mały
  • fasolka szaragowa

    1 garść
  • seler

    1 mały
  • koperek

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • ziemniak

    1 spory
  • masło klarowane

    2-3 łyżki
  • sól do smaku

  • śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, masło rozgrzewamy w rondlu, wrzucamy warzywa (bez zieleniny), chwilę podsmażamy, wlewamy ok litra wody lub bulionu, przykrywamy, gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dosalamy.

Można zrobić lekką zasmażkę albo na talerzu już dodać kleks śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

04.09.2011 00:17
niezłe

Nina7

25.08.2011 10:32
Bardzo lubię takie zupy... A Twoja wygląda bardzo apetycznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat