Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej

Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    1 kg
  • marynata

  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • koperek

    1 pęczek
  • miód lipowy

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    do smaku
  • Chrzan śmietankowy Smak

    4 łyżki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej

Kroki postępowania

Krok 1 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
Przygotować marynatę poprzez połączenie wszystkich składników.
Krok 3 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
Umyty i osuszony filet z dorsza natrzeć marynatą.
Krok 4 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około 40 minut w temperaturze 90°C (dokładny czas pieczenia zależy od wielkości fileta).
Krok 5 - Pieczony dorsz w marynacie musztardowo-ziołowej foto
Tak przygotowanego dorsza podawać z chrzanem śmietankowym i kolorowymi sałatami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

erym 08.10.2014 13:34
ciekawa kompozycja smakow!
biatriss 15.06.2013 00:05
oooo super
ben-ka 14.06.2013 18:15
Zdrowa,pyszna rybka a do tego pieczona,tylko robić i jeść:)
IZABELA29 13.06.2013 19:13
zjadłabym takiego dorsza...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat