Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z kalafiora z oliwą truflową

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar warzywny 250 ml
kalafior 120 g
ziemniak 80 g
jogurt naturalny 50 g
masło 25 g
oliwa truflowa 5 ml
parmezan 10 g
miód lipowy 2 g
orzechy włoskie 5 szt
płatki kukurydziane 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z kalafiora z oliwą truflową

Orzechy prażymy w 200˚C przez ok. 6 minut. Mieszamy z miodem i zmiażdżonymi płatkami kukurydzianymi i odstawiamy. Wywar warzywny gotujemy z ziemniakami do ich miękkości. Gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy do garnka różyczki kalafiora i całość gotujemy 15 minut a następnie blendujemy. Odlewamy pół szklanki zblendowanej masy, do której dodajemy jogurt, masło i miód lipowy. Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy do pozostałej części wywaru, cały czas mieszając. Wlewamy zupę na talerz, układamy dwie połówki orzecha włoskiego, posypujemy startym parmezanem i delikatnie kropimy oliwą truflową.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 10.10.2017 16:30
Ale to pięknie wygląda... BOSKIE!
Bożena Matuszczyk 10.10.2017 13:27
Taki krem musi być pyszny , najwyższy czas wypróbować.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak