Ciasteczka florenckie

Ciasteczka florenckie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    12 dag
  • maliny

    20 dag
  • sok z maracui

    3 łyżki
  • serek mascarpone

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny przebrać i oczyścić, podzielić na dwie części:jedną przetrzeć przez sito i wymieszać z połową cukru, a drugą część odłożyć do dekoracji. Twarożek ubić, dodać nektar z maracui, resztę cukru i ponownie ubijać. Na jedno ciastko nakładać masę serową i przykrywać drugim. Na każdym talerzyku układać po trzy wieżyczki, obok porcję piure malinowego i udekorować świeżymi owocami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

16.07.2011 11:15
super

agata1722

02.12.2010 11:01
wyśmienite

MAŁGORZATA108

15.06.2010 20:14
Na świeże maliny trzeba jeszcze trochę poczekać.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat