Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jogurtowa panna cotta z musem malinowym

5.0
(54)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 500 g
cukier brzozowy 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
maliny świeże 50 g
mięta 4 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Jogurtowa panna cotta z musem malinowym

Maliny zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy cukier, miętę i miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji musu. Mus przecieramy przez sito, żeby pozbyć się pestek. Żelatynę rozprowadzamy w 50 ml gorącej wody, po czym odstawiamy do wystudzenia. Zimną żelatynę łączymy z jogurtem. Całość przekładamy do plastykowanych kubeczków. Do każdego wrzucamy po kilka malin, wciskając je delikatnie w jogurt. Kubeczki odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem kubeczka wkładamy do ciepłej wody, co ułatwi nam wyjęcie panna cotty. Wyłożoną panna cottę polewamy musem malinowym.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak