Jogurtowa panna cotta z musem malinowym

Jogurtowa panna cotta z musem malinowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    500 g
  • cukier brzozowy

    2 łyżeczki
  • żelatyna

    2 łyżki
  • maliny

    50 g
  • mięta

    4 listki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Maliny zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy cukier, miętę i miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji musu. Mus przecieramy przez sito, żeby pozbyć się pestek. Żelatynę rozprowadzamy w 50 ml gorącej wody, po czym odstawiamy do wystudzenia. Zimną żelatynę łączymy z jogurtem. Całość przekładamy do plastykowanych kubeczków. Do każdego wrzucamy po kilka malin, wciskając je delikatnie w jogurt. Kubeczki odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem kubeczka wkładamy do ciepłej wody, co ułatwi nam wyjęcie panna cotty. Wyłożoną panna cottę polewamy musem malinowym.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat