Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z zielonych szparagów i ciecierzycy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ditalini rigati 100 g
cebula biała 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
seler naciowy 2 łodygi
ziemniaki 2 sztuki
ciecierzyca 1 puszka
szparagi zielone 1 pęczek
bulion warzywny 0,8 l
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z zielonych szparagów i ciecierzycy

1. Cebulę, łodygi selera i marchewkę pokrój w drobniutką kostkę. W garnku rozgrzej kilka łyżek oliwy i podsmaż warzywa przez 10 minut często mieszając. W międzyczasie obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki. Gdy warzywa będą już miękkie i aromatyczne dodaj do garnka ziemniaki. Całość dobrze wymieszaj i duś przez 5 minut.

2. Do uduszonych warzyw wlej bulion, doprowadź całość do wrzenia, następnie dodaj ciecierzycę, oczyszczone szparagi pokrojone na 4 cm kawałki i przyprawy. Gotuj zupę pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Następnie dodaj do zupy makaron i gotuj aż będzie miękki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.05.2014 13:23
Pyszna zupka :)
Kejti 03.05.2014 23:57
Ciekawa zupa,jeszcze takiej nie jadłam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak