Zupa z zielonych szparagów i ciecierzycy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron ditalini rigati

    100 g
  • cebula biała

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • ziemniaki

    2 sztuki
  • ciecierzyca

    1 puszka
  • szparagi zielone

    1 pęczek
  • bulion warzywny

    0,8 l
  • oliwa

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę, łodygi selera i marchewkę pokrój w drobniutką kostkę. W garnku rozgrzej kilka łyżek oliwy i podsmaż warzywa przez 10 minut często mieszając. W międzyczasie obierz i pokrój w drobną kostkę ziemniaki. Gdy warzywa będą już miękkie i aromatyczne dodaj do garnka ziemniaki. Całość dobrze wymieszaj i duś przez 5 minut.

2. Do uduszonych warzyw wlej bulion, doprowadź całość do wrzenia, następnie dodaj ciecierzycę, oczyszczone szparagi pokrojone na 4 cm kawałki i przyprawy. Gotuj zupę pod przykryciem na małym ogniu przez 5 minut. Następnie dodaj do zupy makaron i gotuj aż będzie miękki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 09.05.2014 13:23
Pyszna zupka :)
Kejti 03.05.2014 23:57
Ciekawa zupa,jeszcze takiej nie jadłam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat