Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z pomidorów posypana serem grana padano

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 kg
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
woda 1 szklanka
ser grana padano 4 łyżki
groszek ptysiowy 4 łyżki
pesto 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z pomidorów posypana serem grana padano

Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę, kroimy.
Cebulkę i czosnek obieramy i smażymy na oliwie do zarumienienia. Studzimy i miksujemy.
Pomidory wrzucamy do garnka, dodajemy wodę. Dusimy na delikatnym ogniu.

Jak już będą miękkie, dodajemy cebulkę, pesto, sól, pieprz, bazylię i jeszcze chwilkę dusimy.
Wylewamy na talerz.

Podajemy z groszkiem ptysiowym. Posypujemy startym serem grana padano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 21.11.2013 15:48
apetyczna zupa ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak